kategorija

Najljepši balkon & okućnica Novog Zagreba 2021.

Zemlja se smiješi cvijećem!

Svake godine (počevši od 2018 godine) Novi Zagreb predvođen Udrugom Rotor, a podržana brojnim sugrađanima (različitih životnih dobi, ineresa i zanimanja) vrlo zapaženo i sa velikim brojem sudionika organizira Javni natječaj Najljepši balkon & okućnica Novog Zagreba.

A sve je započele sasvim spontano , kada su jedan djed Mirko i njegovih dvoje unuka Rea i Leon, u hladu ispred svoje zgrade birali tratinčice i ukrašavali ulaz te iste zgrade, gdje su doživljavali nemale simpatije svojih susjeda.

Danas su  Rea i Leon porasli, ali je i porasla površina uz njihov ulaz zgrade koju redovito svako proljeće zdušno uređuju (sada već sa obje strane ulaza) gdje ih djed Mirko i dalje sa obližnje klupe u hladu svim srcem bodri i podbada čestim šalama i doskočicama. Uz to i njihovi sudjedi su se navikli na ljepotu i čaroliju cvijeća – koja ih strpljivo dočekuje svakog puta pri povrtaku u svoj dom, te ih često obdare ne samo čokladama, kolačima već i po kojom rasadnicom, trajnicom.

Ovaj hortikulturalni događaj započinje prijavom kandidata – sa po tri (3) fotografije cvijetne površine uz osnovne podatke :

ime i prezime, kategorija, adresa, naselje, te broj mobitela – u trajanju od mjesec dana (od 15. svibnja, pa sve do 15. lipnja).

Ovdje svakako vrijedi napomenuti kako je ovaj Natječaj podijeljen u pet kategorija:

• najljepši balkon kuće
  • najljepša okućnice kuće
  • najljepši balkon zgrade
  • najljepša okućnica zgrade
  • najljepši vanjski poslovni interijer

Po prijavi slijede obilasci  našeg Stručnog ocijenjivačkog suda koji broji pet 5 članova. Obilasci se održavaju dva puta u tijeku sezone:

• završtekom lipnja
  • završetkom kolovoza

Završna svečanost sa uručenjem nagrada najuspješnijima po mišljenju našeg Stručnog ocijenjivačkog suda , te dodjele Priznanja svim sudionicima, održava se početkom Rujna.

Preporuke

Uz desetak autora uživali smo u predivnoj večeri, čarobnim stihovima, novim poznanstvima, predivnoj moćnoj emociji kreacije i zajedništva.

… sve je započele sasvim spontano , kada su jedan djed Mirko i njegovih dvoje unuka Rea i Leon, u hladu ispred svoje zgrade birali tratinčice i ukrašavali ulaz…